fredag 29 oktober 2010

Nisse i storstaden

Nils har provat en ny storstad, denna gång har vi varit i Stockholm. Enligt Nils är Stockholm till och med  bättre än Köpenhamn. Eftersom fotografen huvudsakligen utforskade Stockholms kollektivtrafik ihop med hans storebror finns det inte så mycket bilder på Nils upplevelser.

Nils och hans mor prioriterade andra former av kultur och passade bland annat på¨att se den kinesiska terrakottaarmén på Östasiatiska museet och en utställning om människoblivandet på Naturhistoriska museet.

Nils rekommenderar utställningarna varmt men den största stunden på resan var ändå när vi nådde Wentzells Hobby. En klassisk hobbyaffär med ett brett utbud av plastmodeller och figurer. Nils passade på att köpa några  paket med plastsoldater från Airfix i skala 1:32.  Hans givmilda far sponsrade dessutom ett mycket sällsynt paket med italienska soldater från första världskriget i skala 1:72. Vi var alla mycket nöjda.

Nils föredrog de mer moderna och arkitektoniskt utmanade delarna av Stockholm. Sergelstorg med omgivning imponerade stort.

Ett skelett på medeltidsmuseet.

Nils förbereder sig på sitt kommande storstadsliv genom att se tuff ut vid slussen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar