söndag 12 september 2010

Nils är ett märkligt barn

Nils är märkligt nog inte intresserad av  nedlagda järnvägar, gamla rälsbussar, sockerbetstransporter, tjärbränning, banvaktsstugor, mossdikningsprojekt, masugnar, torvtäkter,  och små sömniga stationssamhällen.

Faktiskt har han många gånger sagt elaka saker om  veteranjänvägar och lokala teknikhistoriskt orienterade museer. Inte heller brukar han  visa någon entusiasm när det gäller att  leta efter nedlagda stationer och andelsmejerier i Hallands skogsbygder.

Han föredrar helt klart storstaden framför landsbygden och framtiden framför det nära förflutna. När Nils besökte Göteborg i våras konstaterade han att det var som att leva framtiden. Givetvis visade sig Köpenhamn vara ännu bättre. Bäst var de nybyggda områdena med modern arkitektur och den futuristiska metron.



Här är Nils på ett museum helt utan separatorer och ställverk. Inte heller kan man köpa några stencilerade småskrifter om ortens historia. Detta är nämligen  Statens Museum for Konst i Köpenhamn och Nils är som hand i handske. 


 Ibland tvingas Nils att åka  smalspårig rälsbuss i Västergötland. Här är det istället  tågpojken Frank som vidgar sina vyer och upplever något nytt.

1 kommentar: